Hoe u de beste Android-tablet of iPad koopt

Als u op zoek bent naar een nieuwe tablet, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat u het beste apparaat voor uw behoeften krijgt. In deze blogpost laten we zien waar je op moet letten bij het kopen van een Android-tablet of iPad, evenals onze keuzes voor de beste tablets.

Als het gaat om de keuze tussen een Android-tablet en een iPad, is budget vaak een van de belangrijkste doorslaggevende factoren. Het is echter ook belangrijk om zaken als weergavekwaliteit, batterijduur, opslagcapaciteit en het besturingssysteem in overweging te nemen. Laten we met dat in gedachten eens kijken naar enkele van de beste tablets die momenteel op de markt zijn.


Waar u op moet letten bij het winkelen voor een Android-tablet of iPad.

Als het op tablets aankomt, kunt u opties vinden in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel u bereid bent te besteden aan een tablet voordat u begint met zoeken. De prijzen vergelijken is dan ook ten zeerste aan bevolen. Als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, kunt u een Amazon Fire HD 10 of een Lenovo Yoga Tab 3 Pro overwegen. Als u echter bereid bent meer uit te geven voor functies zoals een scherm met een hogere resolutie en betere prestaties, dan is de Samsung Galaxy Tab S6 of iPad Pro misschien beter geschikt voor uw behoeften.

Weergave.

De grootte en resolutie van het scherm zijn belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een tablet. Grotere tablets zoals de iPad Pro bieden meer schermruimte, terwijl kleinere opties zoals de iPad mini meer draagbaar zijn. Als het op resolutie aankomt, is hoger meestal beter, maar het heeft ook een hogere prijs. Als u geld wilt besparen, zijn 1080p-schermen prima voor de meeste toepassingen, zoals surfen op het web en het bekijken van video's. Maar als je de best mogelijke ervaring wilt bij het spelen van games of het gebruik van creatieve apps, dan wil je een tablet met een 4K- of retina-display.

Levensduur van de batterij

Een andere belangrijke overweging is de levensduur van de batterij. De meeste tablets gaan ongeveer 10 uur mee op een enkele lading, maar dit kan variëren afhankelijk van het type gebruik. Intensieve activiteiten zoals gamen of videostreaming zullen de batterij bijvoorbeeld sneller leegmaken dan lichtere gebruikssituaties zoals lezen of surfen op internet. Als u weet dat u uw tablet voornamelijk voor lichte taken zult gebruiken, kunt u waarschijnlijk wegkomen met een lager model dat niet zo'n grote batterijcapaciteit heeft. Als u echter van plan bent om zwaardere activiteiten op uw tablet uit te voeren, zorg er dan voor dat u er een kiest met een lange batterijduur, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u de hele dag aan een stopcontact vastzit.

Besturingssysteem

Als het om besturingssystemen gaat, zijn er twee hoofdopties: iOS en Android. iOS is alleen beschikbaar op Apple-apparaten zoals de iPad, terwijl Android te vinden is op tablets van verschillende fabrikanten, zoals Samsung, Lenovo en Huawei. Beide besturingssystemen hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo is iOS doorgaans gebruiksvriendelijker en heeft het een grotere keuze aan apps, terwijl Android meer aanpasbaar en vaak goedkoper is. Uiteindelijk komt het beste besturingssysteem voor u neer op persoonlijke voorkeur. Als u niet zeker weet welke u moet kiezen, is het misschien de moeite waard om beide opties persoonlijk te bekijken voordat u een beslissing neemt.

Opslag

De hoeveelheid opslagruimte op een tablet is een andere belangrijke factor om te overwegen. De meeste tablets worden geleverd met 32 GB of 64 GB interne opslag, maar sommige duurdere modellen bieden 128 GB of zelfs 256 GB. Als u van plan bent uw tablet te gebruiken voor opslagintensieve taken zoals videobewerking of gamen, dan wilt u er zeker van zijn dat u een model kiest met voldoende ruimte om aan uw behoeften te voldoen. Als u uw tablet echter voornamelijk gebruikt voor lichtere taken zoals surfen op het web en e-mailen, dan zou 32 GB voldoende ruimte moeten zijn. Houd er rekening mee dat u de opslag op de meeste tablets ook kunt uitbreiden via microSD-kaarten, dus maak u niet al te veel zorgen over het kiezen van de optie met de absoluut hoogste capaciteit - u kunt later altijd meer opslagruimte toevoegen als dat nodig is.

De beste Android-tablets

De Samsung Galaxy Tab S6 is de beste Android-tablet. Hij heeft een hoogwaardig 10,5-inch AMOLED-display, een Qualcomm Snapdragon 855-processor, 6 GB RAM, 128 GB opslag en een batterij van 7.040 mAh. Het heeft ook een S Pen-stylus en ondersteuning voor DeX-desktopmodus.

Huawei MediaPad M5.

De Huawei MediaPad M5 is een andere geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een Android-tablet van hoge kwaliteit. Het heeft een 10,8-inch IPS LCD-scherm, een HiSilicon Kirin 960-processor, 4 GB RAM, 64 GB opslag en een batterij van 7.500 mAh. Het heeft ook een optionele toetsenbordbehuizing en ondersteuning voor Huawei Share 2.0 draadloze bestandsoverdrachtstechnologie.

Asus ZenPad 3S 10.

De Asus ZenPad 3S 10 is een goede budgetoptie voor wie op zoek is naar een Android-tablet. Het heeft een 9,7-inch IPS LCD-scherm, een MediaTek MT8176-processor, 4 GB RAM, 64 GB opslag en een batterij van 5.900 mAh. Het heeft ook een optionele toetsenbordbehuizing en ondersteuning voor Asus Pen actieve stylus-invoerapparaataccessoire.

Amazon Fire HD 10.

De Amazon Fire HD 10 is een goede budgetoptie voor wie op zoek is naar een Android-tablet. Het heeft een 10-inch IPS LCD-scherm, een MediaTek MT8173C-processor, 2 GB RAM, 32 GB opslag en een batterij van 7000 mAh. Het heeft ook toegang tot de Amazon Appstore en ondersteuning voor Alexa-spraakbesturing.


De beste iPads 

De iPad Pro is de beste iPad die je op dit moment kunt kopen. Het heeft een groot, mooi scherm, een snelle processor en veel opslagruimte. Als je het kunt betalen, is dit de iPad voor jou.

Ipad Pro

Als je op zoek bent naar een iPad die kleiner en draagbaarder is dan het Pro-model, dan is de 11-inch iPad Pro een geweldige optie. Hij heeft nog steeds veel kracht onder de motorkap en is veel gemakkelijker mee te nemen.

iPad

De standaard iPad is een uitstekende keuze voor iedereen die een betaalbare tablet wil die toch veel functies heeft. Het 10,2-inch scherm is voor de meeste mensen groot genoeg, en de 32 GB opslagruimte is voldoende voor de meeste gebruikers.

Ipad mini

De iPad mini is een geweldige optie als je op zoek bent naar een kleine en lichtgewicht tablet die toch krachtig genoeg is om aan al je behoeften te voldoen. De 64 GB opslagruimte zou genoeg moeten zijn voor de meeste gebruikers, en het mini-ontwerp maakt het gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen.

Ipad Air

De iPad Air is een geweldig alternatief voor de Pro-modellen als je op zoek bent naar iets dat goedkoper is maar toch alle functies heeft die je nodig hebt. De 64 GB opslagruimte zou genoeg moeten zijn voor de meeste gebruikers, en het Air-ontwerp maakt hem licht en draagbaar zonder al te veel in te leveren op het gebied van prestaties of functies.


Hoe u de beste Android-tablet of iPad voor u kiest

Als het gaat om de keuze tussen een Android-tablet en een iPad, komt het uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur. Er zijn echter een paar belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het nemen van uw beslissing.


De prijs

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een tablet is je budget. tablets kunnen in prijs variëren van ongeveer 100 tot meer dan 1000 euro. Als u op zoek bent naar een high-end tablet met alle toeters en bellen, moet u natuurlijk bereid zijn om meer uit te geven. Omgekeerd, als u alleen op zoek bent naar een basistablet voor incidenteel gebruik, kunt u waarschijnlijk wegkomen met minder uitgeven. Het is belangrijk om te weten hoeveel u bereid bent te besteden voordat u aan uw zoektocht begint.

Weergave

Een andere belangrijke overweging is de schermgrootte en resolutie. tablets zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van kleine 7-inch modellen tot grote 12-inch modellen. De resolutie varieert ook afhankelijk van het model, sommige bieden Full HD (1920 x 1080) en zelfs 4K (3840 x 2160) resoluties. Nogmaals, het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt en wilt van je tablet voordat je een aankoop doet.

Levensduur batterij

De levensduur van de batterij is een andere kritische factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een tablet. De meeste tablets bieden een batterijduur van ongeveer 10 uur, maar dit kan variëren afhankelijk van gebruikspatronen en instellingen voor schermhelderheid. Als u van plan bent uw tablet gedurende langere tijd te gebruiken zonder toegang tot een stopcontact, is het belangrijk om er een te kiezen met een goede batterijduur. Sommige duurdere modellen bieden zelfs functies zoals snel opladen, wat handig kan zijn in een mum van tijd.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem is een andere belangrijke overweging bij het kiezen tussen een Android-tablet en een iPad. iPads draaien op het iOS-besturingssysteem van Apple, terwijl Android-tablets op het Android-besturingssysteem van Google draaien. Beide platforms hebben hun eigen sterke en zwakke punten, dus het is belangrijk om degene te kiezen die het beste bij uw behoeften en voorkeuren past. Als je al bekend bent met het ene of het andere platform (als je bijvoorbeeld een iPhone hebt), kan dat ook je beslissing beïnvloeden.

Opslag

Tot slot moet je bij het kiezen van een tablet rekening houden met opslagcapaciteit. De meeste modellen worden geleverd met 32 GB of 64 GB interne opslag, maar sommige duurdere modellen bieden tot 256 GB of zelfs 512 GB. Als je van plan bent veel data op je tablet op te slaan, zoals muziek, films of foto's, dan kies je natuurlijk voor een tablet met meer opslagcapaciteit. Sommige tablets bieden ook uitbreidbare opslag via microSD-kaarten, wat handig kan zijn als je weinig ruimte hebt.


Samenvatting

Bij het kopen van een Android-tablet of iPad is het belangrijk om rekening te houden met uw budget, het beeldscherm, de levensduur van de batterij, het besturingssysteem en de opslagbehoeften. Meer informatie de verschillen tussen een tablet en iPad vind je hier. Enkele van de beste Android-tablets zijn de Samsung Galaxy Tab S6, Huawei MediaPad M5, Asus ZenPad 3S 10 en Amazon Fire HD 10. De beste iPads zijn de Apple iPad Pro (12,9-inch, wifi, 256 GB) , Apple iPad Pro (11-inch, Wi-Fi, 64 GB), Apple iPad (10,2-inch, Wi-Fi, 32 GB) en iPad mini (Wi-Fi, 64 GB).

Bij de keuze tussen een Android tablet en iPad is het belangrijk om te bedenken waar je het toestel voornamelijk voor gaat gebruiken. Als je een krachtig apparaat nodig hebt voor werk- of schoolprojecten, dan is een iPad Pro een goede optie. Als u echter op zoek bent naar een meer betaalbare tablet voor algemeen gebruik, zoals internetten of films kijken, dan is een Amazon Fire HD 10 een goede keuze.